Toen de frustratie mij hierover hoog begon te zitten, ben ik met de vertrouwenspersoon op dit bedrijf gaan praten. Dit heeft de loodsverantwoordelijke mij kwalijk genomen.

In een gesprek met deze man werden mij beloftes gemaakt. Ik zou een test mogen gaan doen in een ander magazijn op de eerstvolgende maandag.

Voor de man was het sowieso een win-win situatie, daar ik qua heffen beperkt ben tot 17,5 kg, wat ik hem ook verteld had, en het werk ook inhield dat ik zakken van 25 kg diende te heffen. Hierop heeft deze mij gezegd dat hier rekening mee gehouden zou worden.

Vrijdag die week diende ik niet te komen werken. Ik heb donderdag aan de ploegbaas gevraagd of ik maandag dan ineens naar dat nieuwe magazijn diende te gaan, waarop deze antwoordde die maandag eerst naar het oude magazijn te komen.

Vrijdagavond kreeg ik dan telefoon van het interimbureau dat ik niet meer naar de firma diende te gaan. Een reden is mij nooit meegedeeld geweest.

Verder was er onduidelijkheid in mijn ADV uren. Men vertelde mij dat ik 2,30 uren had staan. Een e-mail naar het hoofdkantoor leerde mij dat ik 18,30 uren had staan.

Vanwege mijn beperking is het heel moeilijk werk te vinden, en ik verzwijg het niet meer, zoals ik vroeger deed.

Ik ben in dat firma gaan werken met gekneusde ribben, en heb zelfs getracht dit met een acute lumbago te doen. Laatste was onmogelijk, maar ik heb wel de dag uitgedaan.

Ik heb géén recht op subsidies of aanpassen werkplaats/materiaal.

Ik zoek werk als heftruckchauffeur, maar ondervind hinder vanwege mijn rugprobleem, dat géén feitelijk probleem zou zijn om met een heftruck te rijden.

In elk geval, mijn vakbond heeft ook niets ondernomen. Men zei mij dat men niet meer kon doen dan de sociale inspectie hierop afsturen, wat men uiteindelijk ook niet gedaan heeft.

Michel, Deurne