Op een zonnige 1 mei kwamen duizenden mensen in Antwerpen op straat. Provinciaal sp.a-voorzitter Inga Verhaert, vakbondsleidster Caroline Copers en Paul Callewaert, secretaris van de Voorzorg spraken de menigte toe op de Leopold De Waelplaats. Zij fileerden het “onrechtvaardige, harteloze, asociale en rechtse beleid" dat in Antwerpen en op federaal en Vlaams vlak wordt gevoerd. “Wij willen niet investeren in gevechtsvliegtuigen, maar in pensioenen en in sociale zekerheid. Dat zijn politieke keuzes”, klonk het. 

“Het steeds weerkerende mantra van rechts is: ‘het is de schuld van de Sossen’. Wel ja, het is de schuld van de Sossen dat de sociale zekerheid op punt staat, we hoge pensioenen hebben en betaalde vakantie. Wij dragen geen schuld aan steeds hogere facturen, lange rijen aan de voedselbedeling en aan scheurende kernreactoren”, zo klopte Inga Verhaert zich op de borst over de socialistische verwezenlijkingen in de voorbije decennia. Om tenslotte de zittende burgemeester van Antwerpen nog enkele stevige vegen uit de pan te geven. “Deze keizer zonder kleren die aan de poten van ons sociaal stelsel zaagt, verkoopt gebakken lucht. Zet die rechtse plaat af!”. 

Na afloop van de stoet was het feest op de Grote Markt:  Vierwerk met optredens van Domina, Vrienden van Oscar en Raymond Van Het Groenewoud. 

Bekijk hier de aftermovie van Vierwerk