Ook dit eindejaar zullen de inwoners van Essen veilig kunnen feesten met oudejaarsavond.  De gemeente Essen legt met oudejaarsnacht opnieuw in samenwerking met De Lijn gratis feestbussen in. Die brengen je veilig naar je bestemming in Essen en Kalmthout en weer thuis.

 “De Feestbus is en blijft dus –vooral voor jongeren- een succesvol initiatief, zeker op het vlak van verkeersveiligheid.  Bovendien zijn we zeer blij dat er dit jaar door de vzw Azimuth een groot jongerenevenement wordt georganiseerd in de Essense Heuvelhal.  Hierdoor zullen ongetwijfeld nog meer Essense jongeren in eigen gemeente Oud op Nieuw vieren”.

In samenwerking met De Lijn is een route uitgestippeld tussen de verschillende wijken en langs allerlei aantrekkingspolen in de gemeenten Kalmthout en Essen. 

Nieuw vanaf dit jaar is dat je je tickets vooraf digitaal dient te bestellen.

Surf vanaf begin december naar www.delijn.be/oudjaar en registreer jouw telefoonnummer op de website. Na je registratie krijg je een mail van De Lijn met instructies voor de activatie van jouw SMS oudjaar ticket. Op 31 december vanaf 18.00 uur stuur je een SMS met het bericht ‘EVENT’ naar 4884.

Je betaalt slechts een providerkost van 0,15 euro. De gemeente Essen betaalt de rest.

“Een verantwoorde investering, die ervoor zorgt dat fuivende jongeren zich veilig kunnen verplaatsen en ten volle kunnen deelnemen aan het feestgedruis”, weet jeugdschepen Jaspers (sp.a).