Spaarders kunnen voortaan vanaf 200 euro intekenen op de volkslening bij hun bank, voor een minimum periode van vijf jaar. “Meer dan 240 miljard euro staat vandaag op onze spaarboekjes geparkeerd, geld die onze economie goed kan gebruiken”, zegt Johan Vande Lanotte.

Al 3 banken bieden de speciale kasbon aan. Zij bepalen zelf marktconform de rente die ze aanbieden. “De overheid geeft daarbij een fiscaal voordeel van 15 procent in plaats van de gebruikelijke 25 procent. Bovendien is de geïnvesteerde som spaargeld tot 100.000 euro gegarandeerd”, licht Johan Vande Lanotte toe. Dat maakt dat je met een investering van 1.000 euro in de volkslening, op 6 en 10 jaar meer rendement haalt dan op een klassieke kasbon.

“Veel spaarders hebben geen vertrouwen meer in traditionele, risicovolle beleggingen en laten dus hun geld op het spaarboekje staan. Met de volkslening bieden wij een veilige, zekere en sociale manier om het spaargeld te activeren en investeren we in projecten met een sociaaleconomische meerwaarde”, besluit Johan Vande Lanotte.