Na twee jaar overleg met buurtbewoners en handelaars en in samenspraak met de gemeente Elsene, werd de bouwvergunning voor de heraanleg van de Elsensesteenweg uitgereikt. Het hertekend toekomstproject is toonaangevend voor het Brussels Gewest en voor de gemeente Elsene. 

De Elsensesteenweg wordt omgevormd tot een brede vrije ruimte waar de bus gemakkelijk kan doorrijden, waar veel plaats is voor voetgangers en fietsers en waar de lokale handel centraal staat. Door een volledige heraanleg van gevel tot gevel krijgt de Elsensesteenweg een nieuw gezicht.

Op dit ogenblik worden werken aan de nutsvoorzieningen uitgevoerd tussen het Fernand Coqplein en de Gewijde-Boomstraat. De komende weken start Brussel Mobiliteit met de definitieve heraanleg van gevel tot gevel. In oktober starten de werken tussen de Naamsepoort en de Vredestraat.

Op basis van input van omwonenden tijdens het openbaar onderzoek werd het project voor het Fernand Coqplein hertekend. De groene ruimte op het plein zal verdubbelen tot meer dan 900m2. Maar het uitzicht op het gemeentehuis blijft gegarandeerd. Op het nieuwe plein zullen in totaal twaalf bomen staan. Dit zijn er drie meer dan op het huidige plein. Zes bestaande bomen worden vervangen door negen nieuwe.

“We maken van het Fernand Cocqplein een echte ontmoetingsplaats. Het plein wordt een echte meerwaarde voor de gemeente en haar inwoners. Van bij het begin werden alle actoren van dichtbij bij het project betrokken. Resultaat is een breed gedragen project dat een nieuw gezicht geeft aan het hart van Elsene. Dit hart zal kloppen op het ritme van de verschillende evenementen en het bruisend economisch leven in de buurt. We doen er alles aan zodat de bewoners van Elsene hier zo snel mogelijk van kunnen genieten,” zegt Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet