Verhoogd kijkplatorm viert tiende verjaardag.

 

Op vraag van sp.a gemeenteraadslid Sam Van de Putte voorziet de Stad sinds 2008 een verhoogd kijkplatform tijdens de Aalsterse Carnavalsstoet. Op zondag 26 februari kunnen rolstoelgebruikers en hun begeleiders hier voor de tiende keer gratis gebruik van maken. Het kijkplatform zal opnieuw opgesteld staan aan het stationsplein.

“Rolstoelgebruikers ervaren nog heel wat moeilijkheden om tussen de druk bezette voetpaden een plekje te vinden. Veel festivals en evenementen werken succesvol met verhoogde kijkplatforms waardoor rolstoelgebruikers boven de gewone toeschouwers uitkomen en het gehele gebeuren op de voet kunnen volgen. Dat kan ondertussen al voor de tiende keer in Aalst” zegt Sam.

Het eerste jaar moesten zowel rolstoelgebruikers en hun begeleider betalen voor een zitje op het verhoogd kijkplatform. Daardoor maakten ‘slechts’ 18 mensen er gebruik van. In de twee daaropvolgende jaren werd het gebruik ervan gratis voor rolstoelgebruikers en betaalden hun begeleiders de prijs van een tribunekaart. Door de aanpassing van de prijs steeg uiteraard ook het succes.

“Sinds 2011 is het kijkplatform gratis voor rolstoelgebruikers én hun begeleiders. Het kijkplatform zat meteen aan haar maximumcapaciteit: 30 rolstoelgebruikers, telkens met één begeleider. Voor alle zekerheid voorziet de Stad nog extra stoelen” kondigt Van de Putte trots aan. Ondersteuning is er elk jaar opnieuw door de vzw Intro en onze gemeenschapswachten, die toezien op het goede verloop. Er is ook telkens een apart toilet voorzien.

“Carnaval en zéker de prachtige zondagsstoet is een gebeuren dat iedereen moet kunnen meemaken. De organisatie van de stoet is een uitstekend moment om te bewijzen dat onze stad bezorgd is om de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers” besluit Sam.