Mechels jeugdschepen Caroline Gennez (sp.a-Vl.Pro) veroordeelt scherp de mogelijke installatie van de eerste zogenaamde mosquito in Mechelen. Een Mechelaar zou dit toestel, dat een permanente toon op hoge frequentie uitzendt om jongeren op bepaalde plekken weg te houden, woensdag hebben geplaatst. De politie is gevraagd de zaak te onderzoeken.

De bloggerssite Mechelen Blogt verspreidde woensdag het bericht dat de eerste mosquito in Mechelen zou zijn geplaatst. Dat toestel zendt permanent een toon op hoge frequentie uit die alleen hoorbaar is voor kinderen en jongeren tot twintig jaar. Dat geluid weerhoudt hen ervan zich lang in de buurt van de mosquito op te houden.

De Mechelse jeugdschepen Caroline Gennez veroordeelt het initiatief. "Enkele maanden geleden bracht het Vlaams Belang een voorstel rond de mosquito op de gemeenteraad, maar dat hebben we meteen afgewezen. We werken keihard aan een kindvriendelijke stad. De mosquito gaat daar tegenin", stelt ze. "Een verbod op het toestel is er in België nog niet. Maar het wordt wel als verboden beschouwd, omdat dit product de gezondheid en veiligheid kan schaden."

Het stadsbestuur vraagt de politie de zaak te onderzoeken. Indien de vermoedens juist zijn en het apparaat een mosquito blijkt te zijn, wordt de politie gevraagd om de eigenaar aan te sporen dat weer van zijn gevel te verwijderen. "Als die vraag binnenkomt, wordt dat meteen onderzocht. Maar voorlopig heeft de vraag ons nog niet bereikt", stelt de Mechelse korpschef Rony Vandaele. JVdPo