Afgelopen maanden werd de Jules Persoonsstraat in Wilsele flink onder handen genomen door de stadsdiensten. De straat werd heraangelegd, met aandacht voor extra groen. De aanliggende Brugveldstraat werd omgevormd tot een woonerf. “We hebben tegelijk ook het speelterrein heraangelegd en de fietsersbrug vernieuwd”, zegt schepen van openbare werken Dirk Robbeets.

Mooie voetpaden, nieuw asfalt en extra groen: de Jules Persoonsstraat ziet er helemaal anders uit. De Brugveldstraat kreeg een make-over als woonerf. “Die straat loopt dood, wat het een ideale straat maakt om een woonerf van te maken. Aan de ingang van de straat staan nu een aantal bomen die als verkeersremmer dienst doen”, zegt Robbeets. Ook aan fietsers is gedacht, met een fietspad dat verbreed is naar drie meter. “Ook de fiets- en voetgangersbrug over de Vunt hebben we vernieuwd.”

Het speelterrein, waar de kinderen uit de buurt gretig gebruik van maken, kreeg tegelijk ook een nieuwe speeltuin, met natuurlijk houten speelelementen. “We willen speelplekken zo dicht mogelijk in de wijken met jonge gezinnen zodat kinderen op wandelafstand van hun huis een speelplek hebben. Zo'n speelplekken zijn ook ideale ontmoetingsplekken voor ouders”, zegt schepen van jeugd Dirk Vansina. “Bij de heraanleg van de Jules Persoonsstraat hebben we de kans gegrepen om zo'n leuke speelplek te integreren in de buurt.”

De grootste verandering in beide straten speelde zich ondergronds af. De riolering is helemaal vernieuwd, zodat het huishoudelijk afvalwater niet langer rechtstreeks in de Vunt geloosd wordt. “We hebben een gescheiden riolering aangelegd. Het afvalwater loopt nu via een collector naar een waterzuiveringsinstallatie. Het regenwater stroomt nog wel in de Vunt, al hebben we buffers voorzien, zodat het regenwater niet in één keer de beek inloopt en er weinig risico op overstroming is.”