Burgemeester Patrick Lansens zet de vernieuwing op de SP.A / De Lijst van de Burgemeester door. Zo pas maakte hij nog twee nieuwe kandidaten bekend. Het gaat om de nieuwkomers Natasja Sioen uit de deelgemeente Bovekerke en Tania De Vlaminck uit Zande. Zij komen de rangen versterken zodat burgemeester Lansens met deze twee frisse kandidaten in de lokale politiek, verzekerd is van een goede geografisch spreiding binnen de lijst..

De eerste nieuwkomer die burgemeester Lansens ins voorstelt, is Tania De Vlaminck. Zij woont in de Korkentapstraat 6 in Zande en is 44 jaar oud. Tania is gehuwd met Nico Boddez en mama van twee zonen: Pjotr (16) en Briek (18). Beroepshalve is Tania administratief bediende bij de bvba Gino Annys, een installatiebedrijf van CV, sanitair, elektriciteit en ventilatie.

Tania is bijzonder actief in het verenigingsleven van Zande. Ze is voorzitster van de KVLV Zande, actief lid van de Gezinsbond Zande en van het Davidsfonds Zevekote-Zande. Daarnaast is ze ook voetbalmama bij VV Koekelare, waar één van haar zonen de voetbalsport beoefent. En alsof de vork met hooi nog niet genoeg beladen is, maakt Tania ook  nog deel uit van het bestuur van judoclub ‘Jokohazam Kortemark’, waar haar andere zoon de judosport beoefent. Tania blaakt dus van zelfvertrouwen en heeft een gezonde dosis ambitie.

 “Reeds vele jaren zet ik me in als vrijwilliger binnen de verenigingen van Zande. Ik hou van organiseren en actief meewerken aan een project”, vertelt bezige bij Tania met haar eigen woorden. “Het is een uitdaging om dit op een hoger niveau te kunnen doen en een klankbord te kunnen zijn voor de mensen van Zande en Koekelare. Om nieuwe ideeën te  kunnen geven die voor andere mensen interessant of nuttig kunnen zijn. Om te kunnen meewerken aan een nog beter Koekelare.”

Om dit te kunnen realiseren wil ze de stap zetten in de lokale politiek. “De SP.A is hiervoor de beste partij. Het is de partij waar mensen zitten die ook echt iets kunnen waarmaken in Koekelare. Die getoond hebben dat ze de capaciteiten hebben om een gemeente goed te besturen”, zo klinkt Tania enthousiast. “Er wordt ook binnen de partij naar iedereen geluisterd, hun denken en doen is realistisch en alles gebeurt met de nodige overwegingen en integriteit. Het is dus de ideale partij om je steun aan te geven. De partij waar het aangenaam zal zijn om in mee te draaien en waar ook de grootste kansen liggen om effectief iets te verwezenlijken”, zo besluit nieuwkomer Tania De Vlaminck.

Burgemeester Patrick Lansens lanceert ook nog een tweede nieuwe pijler op zijn lijst in de persoon van Natasja Sioen. Zij woont in de Werkenstraat 43 in de deelgemeente Bovekerke. Natasja is 39 lentes jong en is getrouwd met Bjorn Penninck. Ook Natasja is mama van twee kinderen: Amy (11) en Owen (12). Ze verdient haar boterham als verpleegkundige in het St-Rembert ziekenhuis van Torhout. Natasja is actief lid van Wandelclub Koekelare.

Natasja ging meteen in op de vraag om het team van de burgemeester te vervoegen. “Ja, bevestigt Natasja meteen. “Op deze manier word je betrokken bij het reilen en zeilen van de gemeente en kan je bovendien ook zelf je steentje bijdragen. Je leert veel mensen kennen en raakt zo ook betrokken bij allerlei activiteiten.”

“De reden waarom ik beslist heb om kandidaat te zijn is vooral omdat ik enerzijds heel wat mensen ken die nu reeds betrokken zijn bij dit team en anderzijds omdat het een nieuwe uitdaging is die voor mij een nieuwe wereld opent, ‘politiek’ genaamd”, steekt Natasja kordaat van wal. “En ik hou wel van nieuwe uitdagingen. De lijst van de burgemeester is bovendien de lijst die nu al geruime tijd op heel veel steun en sympathie kan rekenen bij de bevolking en dat maakt de stap natuurlijk wel wat makkelijker. Ik sluit dus aan bij een sterk, goed draaiend geheel”, zo besluit het nieuw politiek jong veulen.

Burgemeester Patrick Lansens is best tevreden met de gemaakte vorderingen bij de samenstelling van zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. “We zijn zeer ver gevorderd met de samenstelling van onze lijst en met deze twee nieuwe kandidaten hebben we een goede geografische spreiding binnen onze lijst, want De Mokker en de hoofdgemeente zijn reeds ruim vertegenwoordigd binnen onze groep. Voor Bovekerke zijn ook schepen Carole Himpens en gemeenteraadslid Urbain Scharmin opnieuw kandidaat”, besluit de tevreden burgemeester.