Als we onze steden vandaag vergelijken met 50 jaar geleden kunnen we er niet meer omheen: de samenstelling van onze bevolking is sterk veranderd. Dankzij migratie is de superdiversiteit op vlak cultuur, godsdienst, taal etc. in onze steden toegenomen. Onze samenleving is dus diverser en complexer dan ooit.

Wat is de rol van cultuur in onze samenleving, stad of buurt? Kan cultuur helpen bij het creëren van een identiteit die verbindt en niet verdeelt? Welke vragen gooien kunst en cultuur ons in het gezicht? Vroeg of laat stellen we ons toch allemaal weleens de vraag of wat we doen wel zinvol is. Samen met professor filosofie en ethiek Ignaas Devisch gaan we op zoek naar antwoorden.

De keynote door filosoof Ignaas Devisch wordt gevolgd door een panelgesprek met enkele prominente actoren uit de cultuursector zelf. Tom Bonte (directeur Beursschouwburg), Sachli Gholamalizad (actrice en theatermaakster) en Jan Moeyaert (Kunstenfestival Watou) gaan samen met Vlaams parlementslid Yamila Idrissi in gesprek met elkaar en zoeken antwoorden.

Kom dus zeker af. Luister, tast af en geniet mee.

Wanneer? Donderdag 22 juni 2017

Uur? 19u – 22u

Waar: Beursschouwburg Brussel