Omwille van de complete radiostilte over een eerste steenlegging,  vroeg onze fractie op de gemeenteraad van april naar een stand van zaken over de bouw van de nieuwe gemeenteschool in Erondegem, zegt sp.a-voorzitter Kevin Knockaert.

Ons aanvoelen werd op de gemeenteraad bevestigd, de nieuwbouw zal niet klaar zijn tegen 1 september  volgend schooljaar maar pas tegen de kerstvakantie. De brief hierover naar de ouders zou klaarliggen op het gemeentehuis. De redenen zijn slecht weer en een brandweerverslag dat uitbleef.

We stelden ons de nodige vragen bij die vertraging. Elk seizoen kent slecht en goed weer en we menen dat hiermee rekening moet worden gehouden in de globale planning. Een brandweerverslag duurt altijd een tijdje,  brandveiligheid beoordelen wordt dan ook ernstig genomen. Wij kunnen ons dan ook niet van de indruk ontdoen dat de aankondigingspolitiek onder druk van de komende gemeenteraadsverkiezingen toeslaat op Steenberg, besluit Kevin Knockaert.  In ieder geval hopen we dat de brief naar de betrokken ouders snel op de brievenbus raakt en de kinderen na nieuwjaar 2019 kunnen binnenstappen in hun nieuwe school.