Recentelijk  zijn er zo nog 250 tuintjes bijgekomen in de Gentse binnenstad. Een tegeltuintje of het plaatsen van een bloembak op je vensterbank is  niet alleen vrolijk en kleurrijk , het brengt ons dikwijls ook terug in  contact met onze buur of buurt en het is heel eenvoudig te maken.

De laatste jaren zijn er door de stad al wel verschillende straten voorzien  van bloembakken of bomen ,maar dat kan niet overal en dan zijn  tegeltuintjes een mooi alternatief .

Er is een scala aan planten die voor zo'n tuintje kunnen dienen maar planten  met stekels of doornen gebruiken we liever niet om passanten niet te hinderen . Een tegeltuintje heeft ook een grote natuurwaarde want vogels ,vlinders of andere insecten genieten hier erg van. 

Het zou toch fijn zijn moesten we in Morkhoven Noorderwijk of Herentals een groene straat kunnen creëren waar van heinde en ver toeristen een  foto komen nemen zoals sommigen dat in de stad ook met kerst verlichting doen . En elektriciteit hebben de plantjes niet nodig maar je mag er wel tegen praten,  dat doet ze groeien zegt men.

Tevens kan je nog eens extra in de bloemetjes gezet worden als je een foto van  het resultaat opstuurt naar èèn van onderstaande adressen. We kiezen dan de mooiste gevel uit en voorzien een kleurrijke prijs!

Op de komende gemeenteraad van 1 april, is er een tussenkomst van Bieke Baeten over het thema.

 Spa goes green .

 Info bij Bieke Baeten of Erik Vervoort , zij helpen je graag mee op weg.

 

Bieke Baeten 

Nonnenstraat 33

bieke.baeten@telenet.be

0479/728953 

 

Erik Vervoort

Sint Waldetrudisstraat 25

erik_vervoort@yahoo.com 

0496/233138

 

Aanvraag formulieren vind je op www.herentals.be/tegeltuintjes

 

De foto wedstrijd loopt tot 31 aug 2014 !