Bezoekers van het Gemeenschapscentrum Rex zullen het al vaak gemerkt hebben.  Als er een druk bezochte voorstelling, fuif of evenement in de zaal is, kan de temperatuur er vaak hoog oplopen. Niet alleen figuurlijk…  Zeker in de zomerperiode kan het er benauwd warm worden. Ook in de berging en in het sanitair ontbreekt elke vorm van gedwongen ventilatie.

Daarom werkte een architecte in opdracht van de gemeente een plan uit om de nodige aanpassingen uit te voeren.

Omdat er is in het gebouw momenteel maar één globale verwarmingsinstallatie is, die zowel dient voor het café, de zaal en het appartement zal ook deze worden aangepast.  Tezamen met een optimalisering van de temperatuurregeling moet dit niet alleen zorgen voor betere luchtkwaliteit en aangenamere temperaturen.  Het zal in de toekomst mogelijk worden om het verbruik van de zaal, het café en de bijhorende woning apart te meten en ook wordt de verwarmingsinstallatie energiezuiniger.

Al deze vernieuwings- en aanpassingswerken kosten € 53.116,58 en zullen binnenkort uitgevoerd worden.

Jokke Hennekam, schepen van cultuur (sp.a): “Een verantwoorde en noodzakelijke investering, die een theaterbezoek of optreden in zaal Rex voor de aanwezigen een stuk aangenamer zal maken”.