Het plan om een verzekering aan te bieden voor  borst of andere typische vrouwelijke kankers schiet volgens Karin Jiroflée tekort. “Vrouwen die er het meest zouden kunnen mee gebaat zijn, vallen uit de boot”, zegt Jiroflée.

 “Een verzekering voor vrouwen tegen borst- en andere kankers klinkt op het eerste zicht mooi”, zegt Karin Jiroflée. “Maar de werkelijkheid is anders. want  de verzekering is niet toegankelijk voor iedereen. 50-plussers worden geweerd. En dat is net de risicogroep voor borst- of baarmoederhalskanker. De vrouwen die het het hardst nodig hebben, worden gediscrimineerd. Al heel wat minder mooi".

 "Bovendien kunnen heel wat vrouwen zich zo'n private verzekering niet veroorloven, wat het in mijn ogen nog oneerlijker maakt. We weten daarenboven dat andere privé-verzekeringen in de gezondheidszorg stukken duurder zijn dan wanneer de overheid tussenkomt vanuit de verplichte ziekteverzekering. Niet minder dan 30 procent blijft bij dergelijke verzekeringen 'plakken' bij de verzekeraar. En er is geen enkele reden te bedenken dat dat in het geval van AG Insurance anders zou zijn. Is dit waar we met onze gezondheidszorg naartoe willen? Want dit is de ongelijkheid in de zorg installeren", zegt Jiroflée.