In het Vlaams Parlement is over de partijgrenzen heen een resolutie ingediend ‘betreffende een leefbare toekomst voor de omgeving van het E17-viaduct in Gent (Gentbrugge-Ledeberg)’. “We slaan de handen in elkaar en vragen de Vlaamse regering om maximale inspanningen te leveren voor de leefbaarheid van de wijken rond het viaduct, en nu al na te denken over scenario’s voor de vervanging van het viaduct,” zeggen de indieners van de resolutie Joris Vandenbroucke (sp.a), Mathias De Clercq (Open VLD), Elke Sleurs (N-VA), Björn Rzoska (Groen) en Valerie Taeldeman (CD&V).

Het E17-viaduct van Gentbrugge bezorgt heel wat inwoners van het dichtbevolkte Gentbrugge en Ledeberg kopzorgen. Het heeft al jaren een negatieve impact op de woonkwaliteit in de omgeving. Sinds herstellingswerken in 2004 zorgt een nieuw type voegen tot ver in de omtrek voor een aanhoudend ‘gebonk’. Het toenemende verkeer zorgt bovendien voor steeds meer geluidsoverlast. Met ruim 125.000 voertuigen per dag krijgt het viaduct vandaag ruim tien keer zoveel verkeer te slikken als in 1970. Buurtbewoners liggen niet enkel wakker van het aanhoudende lawaai, maar ook van de hoge concentraties fijn stof.

Sinds 2013 bouwt de bewonersgroep Viadukaduk aan een sterk lokaal en politiek draagvlak voor een betere leefbaarheid en een alternatief voor het E17-viaduct.

Lees het volledige persbericht