“Ik heb geen enkel antwoord gehoord op de zorgen en bekommernissen van de Vlaamse gezinnen. Geen enkele boodschap van hoop voor de talloze Vlamingen die dag in dag uit het beste van zichzelf geven en al twee jaar lang de rekening betalen voor het factuurbeleid van deze Vlaamse regering. Deze regering is zo gefixeerd op cijfers, dat ze geen oog heeft voor de mensen”, aldus Joris Vandenbroucke.

“Terwijl deze regering haar begroting met boekhoudkundige truken in evenwicht houdt zijn er ongeruste vaders en moeders die zich oprecht zorgen maken over hoe ze hùn budget op het eind van de maand in evenwicht brengen? Zijn er senioren die niet weten hoe ze in de toekomst 1.800 euro moeten neertellen voor een plaats in het rusthuis. Zijn er schooldirecteurs die alle moeite van de wereld hebben om hun school deftig te runnen en zelf ook weer voor de klas moeten staan, omdat ze niet de nodige steun en middelen krijgen”, ging Joris Vandenbroucke verder.

“Het enige antwoord dat Geert Bourgeois op al deze bekommernissen geeft is: mijn boekhouding is in orde, trek verder uw plan. Mijnheer de minister-president, uw budget lijkt misschien in evenwicht, maar Vlaanderen is dat zeker niet. De Turteltaks blijft bestaan, de verhoogde waterfactuur blijft bestaan, het verhoogde inschrijvingsgeld voor het hoger onderwijs blijft bestaan. Tegenover de inspanningen die de Vlamingen de afgelopen jaren geleverd hebben, staat vandaag nog altijd geen fatsoenlijke tegenprestatie vanwege de Vlaamse regering”, besloot Joris Vandenbroucke.