De voorbije jaren investeerden we al fors in sportinfrastructuur. De kleedkamers en het sanitair van het sportcentrum werden grondig gerenoveerd en vernieuwd en ook de uitbreiding van het voetbalcomplex aan het Rode Kruisplein werd onder meer door de gemeente gefinancierd.

In de begroting 2017 worden nu middelen voorzien (€200.000) om de buitenterreinen aan het sportcentrum grondig aan te pakken. Om te beginnen zullen beide pleinen volledig heraangelegd worden. Vooral het plein aan de sporthal heeft hier nood aan. De afmetingen zijn niet meer reglementair, stukken van het plein hebben last van overtollig water na hevige buien en de goals zijn versleten.

Al deze zaken zullen aangepakt worden. Het plein zal namelijk niet alleen een nieuwe grasmat krijgen, maar ook genivelleerd worden en een degelijk drainagesysteem krijgen. Dit zal hopelijk ook voor sommige stukken van de Finse piste verbetering brengen. De goals, die worden na jaren van trouwe dienst vervangen.

Ook het plein aan de watertoren, waar nu heel wat matchen afgewerkt worden, zal een drainagesysteem en een nieuwe grasmat krijgen.