In het budget 2017 voorziet sp.a middelen voor de aanleg van een kunstgrasveld. De reden hiervoor is een alarmerend bericht: nieuwe Herentalse spelertjes zouden niet langer terecht kunnen bij de eigen Herentalse en Noorderwijkse voetbalclubs. Ze kampen met capaciteitsproblemen. Vandaar de piste voor het kunstgrasveld.

Kersvers schepen van sport, Liese Bergen, vond het belangrijk om de voetbalclubs mee in het verhaal te betrekken en onderzocht hun behoeften. "Alle clubs reageerden positief op mijn vraag. Daarom onderzochten mijn collega's in het schepencollege en ik of er een mogelijkheid tot co-financiering bestaat: de club legt het kunstgrasveld aan op haar terrein, de stad subsidieert een deel en de club betaalt zelf een deel met eigen middelen. De stad staat borg voor het te lenen bedrag. "

VC Herentals en Noordstar willen graag een kunstgrasveld op eigen terrein. SKS kiest niet voor het kunstgrasveld, maar doet een voorstel om de capaciteit uit te breiden op eigen terrein door een nieuw drainagesysteem te implementeren. Wij gaan mee in deze filosofie en bieden ook SKS een cofinanciering aan.

Nu de clubs groen licht hebben, kunnen ze in het tussenseizoen de aanleg voorzien. Vanaf het nieuwe seizoen zijn alle jonge spelertjes welkom om bij de club van hun keuze te trainen op een volwaardig kunstgrasveld of op een aangename grasmat.

sp.a benadrukt dat het aan alle clubs vraagt naar veiligheidscertificaten van de kunstgrasvelden. Veilig sporten en aan je gezondheid werken staat immers voorop!

Meer info:

schepen van sport, financiën, personeel en gezondheidsbeleid 

Liese Bergen

tel. 0486/02.16.89

schepen.liese.bergen@herentals.be