Overpelt wil zich met een tweejaarlijks internationaal fotofestival een nadrukkelijke plaats geven in het culturele landschap. Tijdens de zomer van 2017 (van 17 juni tot en met 31 augustus) organiseert CC Palethe de eerste editie van ‘Lens op de Mens’, waarbij het de bedoeling is om minstens 500 foto’s in het straatbeeld van Overpelt te tonen. Tegen muren, in parkjes op zuilen zullen op een parcours van ongeveer 2 km foto’s van fotografen getoond worden. Ook op enkele binnenlocaties zoals Palethe, zwembad Dommelslag en Pelle Melle zullen fototentoonstellingen te zien zijn.

Het zou mooi zijn mocht Overpelt door een dergelijk festival een uitstraling krijgen die in de toekomst nog verder kan groeien. Ook voor Limburg zou het een meerwaarde kunnen betekenen gezien er een extra toeristische troef kan ontstaan.

Het fotofestival staat open voor professionele en gedreven amateurfotografen. De komende weken en maanden doet de organisatie een oproep naar fotografen uit de hele wereld om hun beste foto’s te tonen op het fotofestival.

Nog tot 9 januari 2017 zijn inschrijvingen mogelijk via de website www.fotofestivaloverpelt.be  Nadien zal een internationale jury bestaande uit ervaren vakmensen de foto’s selecteren. De vereniging van beroepsfotografen, met een sterk netwerk in binnen- en buitenland en het Centrum Voor Beeldexpressie als steunpunt voor niet-professionele fotografen onthaalden de idee met veel enthousiasme en zetten mee hun schouders onder het project. In samenwerking met verschillende partners en vele helpende handen maken we van Overpelt de place to be voor iedereen die met fotografie begaan is.