Lauren Heeffer staat komende zondag op de Brusselse sp.a-lijst, op de 13e plaats bij de opvolgers. Enkele maanden geleden had ze nooit durven te dromen op het podium te staan op onze ledendag.

“Ik moet eerlijk zeggen: ik ben een beetje onder de indruk”, opende Heeffer, “maar toen ik deze woorden op papier zette, maakte zenuwachtigheid al snel plaats voor vastberadenheid. Voor mijn vrienden, voor al die jongeren die ik dagelijks ontmoet, voor mijn generatie. Jongeren tegen de 30 en geen vast contract hebben, geen huis kunnen kopen, kinderwensen uitstellen, angstig zijn om hun pensioen en als profiteurs afgeschilderd worden omdat ze geen werk vinden.”

sp.a biedt die jongeren duidelijke antwoorden en hoop op de toekomst. Door jongeren goedkoper te maken voor werkgevers, door jongeren minder belastingen te laten betalen zolang ze geen 30 zijn. Dat helpt hen vooruit, in plaats van algemene cadeaus uit te delen aan diegenen die dat niet nodig hebben.

Na Heeffer was het de beurt aan Nand De Klerck, pas 20 en 5e op de Kamerlijst in Oost-Vlaanderen. “Het gaat toch over ons?”, zei De Klerck ferm. “Het is ons onderwijs, ons werk en later ons pensioen. Natuurlijk moeten wij onze stem laten horen, natuurlijk moeten wij mee bouwen aan de toekomst.”

“Ik begin aan het laatste jaar van mijn studie. Dan kan ik ook beginnen aan de zoektocht naar werk. Ik zou liegen als ik zeg dat de jongerenwerkloosheid mij geen zorgen baart. Mijn generatiegenoten en ik worden gedwongen concurrenten om te weinig jobs in te vullen. Op debatten stellen scholieren zich elke keer vragen over later. Die ongerustheid is ook de mijne. Daarom maken wij met sp.a een prioriteit van jeugdwerkloosheid“, zei De Klerck.

“Wij doen mee voor die jongeren op zoek naar een job, wij doen mee voor die jongeren op zoek naar een betaalbaar huis, wij doen mee om ook de jongeren van nu een volwaardig pensioen te garanderen.”

Lees hier de volledige speech van Nand De Klerck

Lees hier de volledige speech van Lauren Heeffer

Lauren Heeffer was woensdag 14/05 ook te gast in Het Beloofde Land. Bekijk hieronder het fragment.

Lauren Het Beloofde Land