Ulrike Vanhessche - schepen van sport - aan het woord voor een evaluatie van 3 jaar schepen van sport en met een tipje van de sluier over de toekomstplannen.

De bevoegdheid Sport probeer ik uit te oefenen vanuit mijn eigen ervaring. Vroeger speelde ik volleybal, sinds een aantal jaren loop ik en organiseer ik samen met Gino Dumon, onder Curieus, Start to run.

De sport in Oudenburg is in goede handen van de sportraad, de vzw en een sportdienst. Niet te vergeten onze vele vrijwilligers, lesgevers en enthousiaste sporclubs en sporters die samen van Oudenburg een sportieve stad maken.

Voor de opmaak van een sportbeleidsplan hebben we 'de Oudenburgse sportwereld' bevraagd en in het kader van het beschikbaar budget zoveel mogelijk rekening gehouden met hun wensen. Het stopte echter niet bij de opmaak van een sportbeleidsplan, maar we zijn dit ook aan het uitvoeren. De voorbije 3 jaar werden echter reeds, naast de gewone onderhoudswerken, een aantal kleine investeringen uitgevoerd in de sporthal: zoals de aankoop van een sterwandapparaat, een oprolsysteem voor de beschermmatten, het voorzien van een digitaal infoscherm... Voor 2016 staan op de begroting de aankoop van een scheidingswand en het vernieuwen van de kastjes in de WC's.

Jaarlijks worden, dankzij de samenwerking tussen de sportdienst, sportraad en vzw, een aantal uitdagende sportieve activiteiten aangeboden aan de Oudenburgse bevolking. Dit voor de leeftijd van jong tot oud: denk maar de Lenteloop, de avonturenchallenge de sportkampen voor kinderen, seniorensport, Friday Dance Fever, sporttrofee...

De grootste uitdaging voor de toekomst is het behoud van de subsidies die onder druk staan en de uitbreiding van de sporthal naar aanleiding van het capaciteitsprobleem. Ook om dit te realiseren wordt en zal er samengewerkt worden door verschillende actoren. Het eerste ontwerp ziet er goed uit en wordt nu door experten bijgewerkt. Het wordt een uitdaging waar ik ten volle mijn schouders zal onderzetten.