De Gentse dienst mobiliteit is bereid om met geschilderde vlakken een betere zichtbaarheid te geven aan de parkeerplaatsen die exclusief worden voorbehouden voor de Gentse bewoners. Dat antwoordde de schepen van mobiliteit Watteeuw op een suggestie van gemeenteraadslid Greet Riebbels (sp.a).

We tellen in gans Gent 42.000 parkeerplaatsen waar je zowel met je bewonerskaart als met een bezoekende auto van buiten Gent mag staan. Maar daarnaast bestaan er op sommige plekken in het centrum ook plaatsen waar enkel de bewoners mogen parkeren. Een kleine 300 in totaal zijn dat er. Als een bezoeker toch op zo’n plaats parkeert heeft hij bij controle een retributie van 80 € aan z’n broek, voor 3 uur parkeren, wist Riebbels. Dat is veel, en we moeten dus zeker zijn dat buiten-Gentse parkeerzoekers de verboden parkeerzones goed herkennen.

Goed idee, vindt de mobiliteitsschepen. Sommige zones ‘exclusief bewonersparkeren’ zijn tot 150 meter lang of bevatten 15 opeenvolgende parkeerplaatsen. Aan de Dikkelinde is er bijvoorbeeld zulk een langere zone. Aan het begin en het einde van de strook moet er verplicht een parkeerbord staan. Wij engageren ons om op termijn met behulp van een specifieke verfstrook de huidige signaletica te ondersteunen. Maar eerst moeten we voor het circulatieplan nog veel praktische aanduidingen realiseren, zei Watteeuw nog.