Eind september is het zover: twee verticale kunstwerken van de internationaal vermaarde kunstenaressen Ayşe Erkmen en Ann Veronica Janssens zullen de Korenmarkt sieren en het plein positioneren tegenover de drie torens en de stadshal. De voorbereidende werken voor de plaatsing van die kunstwerken zijn vorige week gestart. 


Na een complexe studiefase waarin de veiligheid en de stabiliteit van de funderingen onderzocht werden, werd vastgesteld dat de huidige funderingen niet voldeden. Daarom worden ze momenteel uitgebroken en worden er nieuwe funderingen gestoken. De Stad doet er -samen met de aannemer- alles aan doen om de eventuele hinder voor de terrassen en de voorbijgangers te beperken.

Eind september zal Gent wakker worden met twee nieuwe kunstwerken van internationale klasse.

Annelies Storms: "Gent staat internationaal op de kaart als cultuurstad. Onze koppigheid en creativiteit worden overal bejubeld.

Om de Korenmarkt als stedelijk plein te positioneren tegenover de drie torens en de stadshal met het nieuw aangelegde park van oost naar west, werd gekozen voor twee verticale kunstwerken van noord naar zuid, als artistiek antwoord op de torenrij."

Meer weten? Lees het volledige persbericht