Vanaf zaterdag 15 oktober 2016 biedt Stad Brugge een nog betere dienstverlening aan. Op die dag opent het Huis van de Bruggeling op de Frank Van Ackerpromenade aan het Stationsplein. Dit open huis bundelt alle dienstverlening onder één dak, op één gemakkelijk bereikbaar adres. 

Vandaag start de communicatiecampagne onder de noemer ‘Alles in huis’. Via filmpjes, folder, flyers en andere dragers zal elke Bruggeling kunnen kennismaken met het Huis van de Bruggeling. Het houten huis op het campagnebeeld staat symbool voor een open huis waar iedereen welkom is en de klant centraal staat. De baseline ‘Alles in huis’ betekent dat je ook vanuit je eigen huis van alle dienstverlening van de Stad kunt genieten. Er is één website (www.brugge.be), één e-mailadres (info@brugge.be) en één telefoonnummer (050 44 8000) waar je van thuis uit met al je vragen terechtkunt.

Ook de dienstverlening van het Sociaal Huis wordt geïntegreerd in het Huis van de Bruggeling. Kortom, de burger zal voortaan op één plaats terechtkunnen voor alle info over Stad en OCMW.

Uitgebreide openingstijden en extra comfort

Stad Brugge wil het de bezoekers van het Huis zo gemakkelijk mogelijk maken. Er worden uitgebreide openingstijden ingevoerd. Op woensdag en donderdag is het Huis van de Bruggeling zelfs open tot 20.00 uur.

  • maandag en dinsdag van 8.30 tot 17 uur.
  • woensdag en donderdag van 8.30 tot 20 uur.
  • vrijdag van 8.30 tot 13 uur.
  • zaterdag van 9.30 tot 13 uur.

Er is veel aandacht voor de speciale noden van de bezoekers.  Het gebouw is toegankelijk voor iedereen, ook voor minder mobiele bezoekers. Bovendien wordt een ‘ringleiding’ geïnstalleerd om gehoorapparaten te versterken. Het zal aangenaam vertoeven zijn in de wachtruimtes. 

Zo werkt het Huis van de Bruggeling

In het Huis wordt gewerkt met drie soorten balies. Aan de onthaalbalie krijgt de bezoeker eerstelijnsinformatie en een antwoord op korte en eenvoudige vragen. Van hieruit stuurt een medewerker je ook door naar een van de andere themabalies. Aan het snelloket kan iedereen eenvoudige producten afhalen zoals vuilniszakken, rijbewijs, reispas, allerlei attesten … De themabalies bieden meer gespecialiseerde informatie over bijvoorbeeld een kap- of bouwvergunning, het huren van een feestzaal of sportmateriaal, de mantelzorgpremie … Daarnaast zijn er ook spreekkamers en praathoeken.

Mijn Brugge

Het Mijn Brugge-profiel is een persoonlijke toegang voor online dienstverlening via de website van Stad Brugge. Via dit profiel kun je heel wat documenten online aanvragen en krijg je nieuws en informatie op maat. Kort voor de opening van het Huis wordt de website in een nieuw kleedje gestoken. Daardoor zijn er nog meer mogelijkheden om producten online aan te vragen. Ook de zoekfunctie wordt verbeterd.

Mijn Brugge  is ook de naam van een zijproject van het Huis van de Bruggeling, eveneens gevestigd aan het station. Mijn Brugge fungeert als een etalage van de Stad, je vindt hier info over projecten en in de shop kun je allerlei gadgets en producten aankopen van de Stad. Er komt ook een pop-uphoek, een ruimte voor tentoonstellingen en zelfs een klein bibliotheekfiliaal met de populairste boeken (sprinters).   

Openingsfeest

De Stad verzette in korte tijd al veel werk om het Huis operationeel te maken tegen zaterdag 15 oktober 2016. Op dit moment worden de baliemedewerkers opgeleid, het computersysteem wordt op punt gezet, de aankleding wordt afgewerkt … in een rechte lijn naar de opening.

De opening van het Huis van de Bruggeling op 15 oktober zal gepaard gaan met een heus openingsfeest. Binnenkort volgt hierover meer nieuws. Noteer deze datum alvast in de agenda!