Plannen voor een nieuwe creche plaskylaan 40 ongelukkig !

Blijkbaar heeft de gemeente op de Plaskylaan 40 een gebouw aangekocht om er een crèche op te starten. Het uitbreiden van het aanbod opvangplaatsen in onze gemeente kan ik enkel toejuichen.

Maar blijkbaar heeft u het wel zeer ongelukkige idee opgevat om dit niet in het zeer ruime huis te doen.

Zo konden de kinderen meteen een prachtige tuin en een groene speelruimte krijgen, in het midden van prachtige aansluitende achtertuinen van het blok Plaskylaan, Rassonstraat, Milcampslaan en Victor Hugostraat. Neen, men overweegt de crèche te bouwen in de tuin van het huis zelf.

Hiervoor moeten 11 van de 12 zeer mooie oude bomen gerooid worden. Het huis zal gerentabiliseerd worden via opslitsing in drie appartementen. Dit terwijl de gemeente zelf nog maar net een reglement heeft goedgekeurd om het opdelen van eengezinswoningen tegen te gaan.

Een 80-tal mensen hebben bezwaar ingediend tegen dit project. Op vrijdag 15 februari kwam dit dossier voor op een overlegcommissie. Graag vernam ik wat hiervan het resultaat is en in welke mate men rekening zal houden met de bezwaren van de buurtbewoners?


Hopelijk wordt dit project beperkt tot een meer logische inpassing: 
crèche OK,
maar dan in het huis, met een prachtig stukje natuur voor de kinderen, en zonder de hele buurt een fantastische groene oase te ontnemen.