In het kader van de renovatiewerken van het Josafatpark heeft men in november 2007 ook de renovatie van het gebouw van de Schuttersgilde aangevat.


Sinds november werden de graffiti weggehaald en werd er gewerkt aan de verwarmings- en elektriciteitsinstallatie. Daarna vielen de werken stil.

Van de dakwerken, de vervanging van de ramen en de voordeur, het plaatsen van een rolluik, de schilderwerken, de heraanleg van het terras, de vernieuwing van het afdak en de beschermingsomheining is nog niets in huis gekomen.

De heropening werd in afspraak met de projectleider van Beliris en de gemeentediensten voorzien op 1 april 2008. .... Op 8, 15 en 20 april 2008 gaan de eerste drie competitiewedstrijden door in het boogschieten.

Om deze wedstrijden te laten doorgaan is het van groot belang dat het terras, met haar afdak en de omheining klaar zijn.  Dit om de veiligheid, het zitcomfort en de capaciteit van de ruimte bij slecht weer te garanderen. Op zo’n competitie komen makkelijk 100 mensen af, binnen kan men hooguit 50 mensen ontvangen.

Mag ik hopen dat men in dit dossier eenzelfde ijver en snelheid aan de dag zal leggen als in een aantal andere dossiers om dit alsnog in orde te krijgen?  Zoniet wordt het hoog tijd om de Schuttersclub te informeren en alternatieve oplossingen uit te werken.