Op maandag 22 augustus 2016 herdenkt Aarschot de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. De Vriendenkring van het 9e Linieregiment organiseert in samenwerking met de stad een bijkomende plechtigheid bij het monument van kapitein Gilson op het Kapitein Gilsonplein. De compagnie van kapitein Gilson verdedigde onze stad waarbij vele militairen sneuvelden en de kapitein zelf gewond raakte.

Plechtige overhandiging brochure

Voorzitter Romain Van Hoorebeke geeft een toelichting bij deze historische feiten en zal de eerste exemplaren van de bijhorende brochure overhandigen aan burgemeester Peeters en de familie Gilson. Françis Deckx stelde de brochure op en historicus Paul De Keulenaar, die nauwe banden heeft met de familie Gilson, zorgt ervoor dat een aantal familieleden zullen afzakken naar Aarschot. Speciaal voor deze gelegenheid zal de Koninklijke Harmonie van Oud-strijders de Mars van de 9e Linie brengen.

Iedereen is van harte welkom op maandag 22 augustus 2016 om 11.45 uur aan het monument op het Kapitein Gilsonplein in Aarschot om deze bijzondere plechtigheid bij te wonen. Deze plechtigheid kadert in het traditionele geheel van plechtigheden rond de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. De plechtigheden starten met een misviering in de Sint-Rochuskapel om 10 uur.