Vrijetijdsbestedingis voor velen een vanzelfsprekendheid.
Sporten bij een sportvereniging, een muziekinstrument beoefenen of actief zijn bij een jeugdvereniging. De mogelijkheden in Lanaken zijn eindeloos. Vaak hoort er bij die verschillende activiteiten ook een kostenplaatje. En dat is niet zo vanzelfsprekend voor alle gezinnen. Daarom lanceerde sp.a-schepen Michel Stevens de infofolder ‘Vrijetijd voor iedereen!’

Michel Stevens:
“We willen echt zo breed mogelijk informeren”

 “Vrijetijdsbesteding is een basisrecht”, vindt Lanakens OCMW-voorzitter Michel Stevens. “Iedereen moet kunnen deelnemen aan de diverse sport- of culturele activiteiten waar onze gemeente rijk aan is. Lidgeld van een club of deelnamekost aan een activiteit mag daarbij geenonoverkomelijk obstakel zijn.
Toch kunnen niet alle gezinnen zomaar die kost neertellen. Wat velen echter niet weten, is dat er een hele reeks aan tussenkomsten in die vrijetijdsbesteding bestaat. Daarom lanceerden we vanuit het gemeentebestuur de folder ‘Vrije tijd voor iedereen!’. Op die manier willen we de Lanakenaren optimaal informeren.”

Naast de gemeentelijke kortingen vind je in de folder ook informatie terug omtrent de ‘verhoogde tegemoetkoming’ of de vrijetijdstoelage voor OCMW-cliënten. Bovendien werden ook de contactgegevens van enkele nuttige initiatieven, zoals bijvoorbeeld ‘Rap op Stap Maasland’ of het ‘Steunpunt Vakantieparticipatie’ opgenomen. “We willen echt zo breed mogelijk informeren”, besluit de schepen, “want wat heb je aan al die voordelen als de mensen ze niet kennen?”

 MEER INFO

Michel Stevens
sp.a Lanaken
Schepen van Welzijn
0476 49 45 67
stevensmichel@telenet.be