Naast het bruisende verenigingsleven in Ingelmunster kunnen ook gemeente en OCMW beroep doen op enthousiaste krachten. Onze vrijwilligers zijn actief in allerlei domeinen: gemachtigd opzichters die kinderen veilig helpen oversteken, chauffeurs van de mindermobielencentrale die bejaarden of mensen met een beperking op hun bestemming brengen, vrijwilligers die anderstaligen Nederlands leren, enz. Het lijstje van de verschillende werkingen is uitgebreid.

Wat deze vrijwilligers doen is heel waardevol voor onze gemeente. Daarom zetten we er als gemeentebestuur ook hard op in. Zo bieden we jaarlijks een vormingsmoment aan en een bedankingsreceptie. Onder impuls van OCMW-voorzitter Dries Couckuyt is er begin 2017 een coördinator vrijwilligerswerking aangeworven met als belangrijkste taken: de huidige vrijwilligers ondersteunen en nieuwe enthousiaste krachten zoeken. Niet zonder resultaat. Eind 2015 hadden we 71 vrijwilligers, vandaag zijn dat er 100.

Om nog meer mensen aan te trekken en kennis te laten maken met onze verschillende werkingen, werd er op woensdag 17 januari een vrijwilligersbeurs georganiseerd. OCMW-voorzitter Dries Couckuyt: “Op de beurs konden onze inwoners kennismaken met de verschillende initiatieven via infostandjes. Niet enkel de eigen vrijwilligerswerkingen van gemeente en OCMW kwamen er aan bod, ook verschillende organisaties waar we nauw mee samenwerken: het Rode Kruis, WZC Maria Rustoord en Welzijnschakels ’t Hertje. Meer dan 100 potentiële vrijwilligers kwamen een kijkje nemen. We blikken terug op een heel geslaagde editie.”

Heb je de beurs gemist maar toch interesse voor één van de initiatieven? Hier vind je meer informatie.