Groen-sp.a Beveren geeft dit jaar de vzw Tarara een groenrode pluim, goed voor een bedrag van 500 euro. Tarara organiseert verschillende activiteiten voor mensen met een kleine portemonnee. Groen-sp.a beloont elk jaar initiatieven nadat de Beverse meerderheid van CD&V en N-VA in 2014 besloot 10% subsidie van alle verenigingen af te nemen.

De vzw Tarara creëert ontmoetingsmogelijkheden voor mensen met een kleine portemonnee. Ze doet dat samen met verschillende organisaties uit de regio. Jaarlijks is er een Driekoningenfeest, een swingontbijt, een Sinterklaasfeest en een gezinsuitstap. Tarara maakt er telkens een gezellig samenzijn van. De vzw startte op vanuit een christelijke inspiratie om zorg te dragen voor mensen in nood, ongeacht afkomst en religie.

 De doelstellingen van de vzw zijn kristalhelder. Vrijwilligers en mensen met armoede-ervaring komen op tegen armoede en sociale uitsluiting. De maatschappelijke betrokkenheid via concrete acties wordt vergroot en men speelt in op concrete noden. Door laagdrempelige activiteiten te organiseren bereiken ze heel wat mensen.

De groenrode pluim ontstond in 2014 toen de Beverse meerderheid van CD&V en N-VA besliste om de toelagen voor alle verenigingen met 10% te  verminderen. Het voorstel van de Groen-sp.a-fractie om dan ook de zitpenningen van de raadsleden met 10% te verminderen, werd afgekeurd. “Onze fractie besliste dan maar zelf jaarlijks een deel van haar ontvangsten aan een Beverse vereniging te geven”, zeggen fractieleider Kristien Hulstaert (Groen), raadslid Issam Benali (sp.a), raadslid Geert Noppe (Groen) en Stijn De Munck (Groen). In 2015 ontvingen ‘De Keerkring’ en ‘Natuurpunt-WAL’ een pluim. In 2016 werd B-asiel bekroond.

De overdracht van de cheque gebeurde gisteren. Op de bijgevoegde foto vindt u van links naar rechts: Stijn De Munck, Kristien Hulstaert, Issam Benali, Wilfried Smet (voorzitter vzw Tarara) en Geert Noppe.