In 2017 bespraken de dienst patrimonium van de stad en de afgevaardigden van KFC Diest de voorbereiding van de werkzaamheden. Om de gebruikers van het stadion gedurende de werken toch te voorzien van de nodige faciliteiten werden de kleedkamers onder de staantribune aangepast. Dit om de gebruikers van het stadion toch te voorzien van de nodige faciliteiten. Vanaf september 2017 startten de grote afbraakwerken. Nu, in februari 2018,  zijn de kleedkamers en sanitaire voorzieningen onder de zittribune weer netjes  in orde en klaar voor een frisse start.

Bij de renovatie werd de inrichting van alle kleedkamers vernieuwd. Alle buitenschrijnwerk werd vervangen. Ze hebben nu een strakke, zwarte look. Voor de afwerking van de betegeling werd gekozen voor dezelfde materialen als deze voorheen gebruikt bij de renovatie van de publieke sanitaire cellen. Ook aan de nodige voorzieningen voor de scheidsrechters werd gedacht; zij kunnen voortaan beschikken over de personeelsruimte waarin eveneens twee individuele douches werden voorzien. Een nieuwe, energiezuinige verwarmingsketel met warmwaterbereiding, zal niet enkel voor warm water zorgen in de douches, maar zal ook minder verbruiken dan zijn voorganger.  De installatie is tevens conform de regelgeving inzake legionellabestrijding. 

De gebruikers kunnen voortaan beschikken over gescheiden toiletten voor mannen en vrouwen en er werd een aangepast toilet voorzien voor mindervaliden", zegt Murat Celik, schepen van Sport. "Er zijn ook enkele maatregelen genomen met het oog op extra veiligheid.  Kortelings zullen er nog 6 bewakingscamera’s geïnstalleerd worden." 

Een 500-tal zitjes van de zittribune worden vervangen door nieuwe exemplaren. De eigen stadsdiensten en verschillende externe firma’s voerden de renovatiewerken uit voor een kostenplaatje van ongeveer € 300.000.

Zo wensen we alle gebruikers, supporters en scholen veel sportplezier! Het Warandestadion is klaar voor jullie!