Op 24 december 2017 organiseren CAW Oost-Vlaanderen, hotel NH Gent Belfort en OCMW Gent voor de 8ste keer een groot kerstfeest voor een honderdtal Gentse kansarme kinderen en hun familie. Zij kunnen tussen 14 en 17 uur in het NH Gent Belfort hotel aan de Hoogpoort genieten van o.m. kinderdisco, animatie en pannenkoeken. ''Zo kunnen ook kinderen uit kwetsbare gezinnen mee genieten van de kerstperiode'', legt mede-initiatiefnemer Guy Reynebeau uit. 

Rudy Coddens: ''Tijdens deze legislatuur heb ik als OCMW-voorzitter sterk de nadruk gelegd op armoedebestrijding. Daarbij had de Stad en het OCMW bijzondere aandacht voor kinderarmoede. De afgelopen jaren werden er heel wat structurele maatregelen en acties ondernomen die bijdragen tot de strijd tegen armoede die we in Gent voeren. Ook dit initiatief is een voorbeeld hiervan, ik zal de kinderen ook dit jaar verwelkomen''.

Uiteraard wordt er in de namiddag nog hoog bezoek verwacht, want ook de Kerstman komt langs en heeft voor iedereen cadeautjes mee.

Bijzondere dank aan gemeenteraadslid Guy Reynebeau en aan CAW Oost-Vlaanderen, NH Gent Belfort, Farys, Ethias, Arcelor Mittal, Kwanis, Herbatheek, Boekhandel Limerick, Schoenen Torfs, Bert Vekemans, de deelnemers van de Gentse Winterfeesten, Leefschool De Oogappel, Stad Gent, OCMW Gent en tal van vrijwilligers.