Een nieuwe uitbreiding van het warmtenet zorgt ervoor dat Roeselare nog warmer en duurzamer wordt. RSL is al langer de Vlaamse trendsetter als het op warmtenetten aankomt en dat net breidt nu nog eens 10 kilometer uit. Als een metrolijn kronkelt het ondergrondse leidingnet onder de stad om zo het allerbeste te betekenen, voor Roeselare, maar vooral ook voor alle inwoners.

Het warmtenet zorgt voor schonere lucht en een duurzamere stad, maar de 'propere' warmte van het warmtenet kan elke inwoner van Roeselare ook aan den lijve ondervinden. En morgen nog meer dan vandaag, want dat warmtenet breidt fors uit.

Eind 2017 moeten minstens 15 bijkomende organisaties voorzien zijn van groene warmte, en het traject wordt 10 kilometer langer.

Méér warmtenet dus, méér propere lucht en méér warmte tot in het hart van de stad.

Een frisse campagne trapt deze zomer de uitbouw van het warmtenet af, en wil alle inwoners nog beter bewust maken van wat het warmtenet voor hen kan betekenen. Als het aangenaam warm is in het zwembad, dan hebben we dat te danken aan het warmtenet. Dat patiënten in AZ Delta met de beste zorgen omringd kunnen worden in warme ziekenhuiskamers, hebben we te danken aan het warmtenet. Dat inwoners van Vincenthove, Ter Berken of De Waterdam kunnen genieten van een lekker warme oude dag, of leerlingen in een warm klaslokaal les kunnen volgen, komt door het Warmtenet.

Als je weet dat het warmtenet ervoor zorgt dat we meer dan 2,6 miljoen liter minder stookolie verbruiken, en dat er 5800 ton minder CO2 de lucht ingeblazen wordt, dan weet je dat de groei van het warmtenet een belangrijke stap is binnen de uitbouw van een duurzaam en toekomstgericht klimaatbeleid. En daar worden wij, maar zeker onze kinderen en kleinkinderen alleen maar beter van.

Een overzicht van alle werken die de uitbreiding van het warmtenet met zich meebrengt, vind je op warmtenetroeselare.be