Het tweede weekend van het nieuwe jaar zullen we niet snel vergeten. Twee toppers uit onze provincie deden ons sportief hart een beetje sneller slaan.

 

Eerst was er het Belgisch Kampioenschap veldrijden in Lille. Daar vocht Sven Nys zich in zijn allerlaatste deelname als een echte ‘flandrien’ naar een onverhoopte derde plaats. Brons en het podium op een BK voor de man die aan zijn afscheidstournee bezig is: gewoon geweldig zo’n overgave als bijna 40-jarige veteraan! En wat een voorbeeld voor onze sportieve jeugd! We zijn dan ook erg fier dat we ‘de kannibaal uit Baal’ mogen vieren op ons jaarlijks sportgala, op 19 februari in Vilvoorde.

Een stuk jonger maar ook een voorbeeldig sportambassadeur voor onze provincie is Bart Swings. Dit weekend stond hij op het EK allround als Vlaams-Brabander te blinken tussen twee Nederlandse iconen in het langebaanschaatsen. Wat een prestatie, dat eerste zilver op een EK! Geen wonder dat Bart één van de kandidaten is voor de Trofee van sportfiguur Vlaams-Brabant! Daarvoor kan je trouwens nog steeds stemmen.