Op 13 juni kunnen we het verschil maken. Dan kunnen we voorkomen dat de stekker helemaal uit onze welvaart wordt getrokken. Door drie jaar stilstand is er genoeg tijd verspild, genoeg jobs gesneuveld, genoeg gebakkeleid. De keuze voor 13 juni is duidelijk: Willen we een samenleving waarin de welvaart ten goede komt aan enkelen. Of willen we een samenleving waarin iedereen het morgen beter heeft dan vandaag? Willen we verder achteruit, of eindelijk weer vooruit?.

Niet de pensioenleeftijd moet omhoog, maar de pensioenen moeten omhoog

Enkele kernpunten van ons programma: een goed en zeker pensioen, een goede gezondheidszorg, ook voor wie geen hospitalisatieverzekering heeft, een eerlijke fiscaliteit, banken die de gemeenschap dienen, kwaliteitsvol werk, en betaalbare en duurzame energie.

Op het congres werden de senaatslijst, met lijsttrekker Johan Vande Lanotte, en het kiesprogramma goedgekeurd. De lijsten voor de Kamer werden eerder deze week goedgekeurd op de verschillende provinciale congressen. In de loop van volgende week vindt u alles overzichtelijk terug op deze website.

Voor de volledige speech van Caroline Gennez, klik op onderstaande pdf-bijlage. En hier vindt u meer informatie over onze lijsttrekkers.