Op zondag 17 september 2017 organiseert de Stad Gent naar jaarlijkse traditie z‘n autovrije dag, met dit keer een verkeersvrije fly-over (B401) als blikvanger. In samenwerking met de Stad organiseren Springstof vzw en Treehouse vzw uniek eendagsfestival op het drukke viaduct naar de Zuid. Maar uiteraard is de B401 niet het enige autovrije gebied. Van 10 tot 18 uur wordt een groot stuk van de binnenstad afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Bezoekers kunnen deelnemen aan tal van duurzame activiteiten. 

Autovrij feestje op de fly-over

Tijdens de autoloze zondag wordt de B401 of het viaduct naar het Zuid jaarlijks afgesloten, maar het is alweer vier jaar geleden dat het viaduct ook toegankelijk was voor fietsers en voetgangers. Springstof vzw, Treehouse vzw en Kunstencentrum Vooruit slaan voor deze editie de handen in elkaar en rollen er van 11 tot 17 uur de rode loper uit voor fietsers en voetgangers.

Die maken vanaf het Acht Meiplein een unieke tocht naar boven: kunstwerken geven de betonnen mastodont kleur, muzikanten zorgen voor een streepje muziek. In kader van het participatief traject kunnen deelnemers onderweg ook boodschappen achterlaten, die zullen gebruikt worden in een het verkennend ruimtelijk onderzoek over de toekomst van  Viaduct B401.

'Come Fly is een fantastisch initiatief,  het eendagsfestival  toont waar vrijgekomen ruimte op een niet evidente plek midden in de stad kan toe leiden" zegt Sven Taeldeman, schepen van Stadsontwikkeling, Ruimtelijke Planning en Wonen


Bekijk hier het volledige programma

https://stad.gent/mobiliteit-openbare-werken/nieuws-evenementen/een-dagje-uitproberen-tijdens-gent-autovrij

Kaart autovrije zone binnenstad:

https://stad.gent/sites/default/files/event/documents/20160621_AV_Kaartje%20autovrije%20binnenstad%202016_flat_EDR.pdf