De wereld op z'n kop. Ouderen moeten van een zorgeloze oude dag kunnen genieten. Regeringspartij CD&V wil OCMW's nu voor behoeftige ouderen laten aankloppen bij de kinderen. Dat doen ze in Kalmthout ook. Met alle gevolgen van dien. Ruzie tussen kinderen, ouderen die zich bedelaar voelen en véél tijd en speurwerk door medewerkers van het OCMW om zeer beperkte middelen op te halen. In het jaar 2015 bvb haalde men nog geen 3.500 € op bij 11 kinderen van in totaal 24 ouderen die hulp nodig hebben van het OCMW.

Wilfried Verhaert, sp.a OCMW raadslid is duidelijk

"Is het geen schande dat mensen die hun leven lang zorgden en werkten voor hun gezin, op hun oude dag bij hun kinderen moeten aankloppen voor onderhoudsgeld in een rusthuis? Dat OCMW's de kinderen er voor laten opdraaien, kan ook nogal wat wrijving in de betrokken families veroorzaken. En bovendien kost het in Kalmthout bijna meer dan het opbrengt. 

Ouderen verdienen een zorgeloze oude dag. Ook zij die het financieel niet breed hebben. Schaf de onderhoudsplicht af - zoals in Essen - en zorg voor een maximumfactuur waardoor het rusthuis niet méér kost dan het pensioen. Dat verdienen onze ouderen. In Zweden kan het: mijn schoonmoeder van 94 houdt in een riant rusthuis nog over van haar klein pensioentje."


http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/politiek/1.2961154