In de Peetersstraat, Mariëndaalstraat, Mariëndaalplaats en de Nicolas Welterstraat wordt een nieuwe riolering aangelegd. Deze straten krijgen ook een nieuw wegdek. De werken zullen ongeveer 7 maanden in beslag nemen.

De straten worden uniform in asfalt aangelegd. De voetpaden krijgen klinkers met licht afhellende randen zodat ze makkelijk toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Extra bomen versterken het aangename karakter van de straten.

Aan de scholen wordt met doordacht gekozen materialen en accentpalen een veilige toegang gecreëerd. Het ontwerp is uitgetekend in overleg met de Katholieke Scholen Diest (KSD).

Het aantal parkeerplaatsen blijft behouden. Tussen de St-Annastraat en de Koningin Astridlaan legt Aquafin een noodriolering aan. De Rozengaard krijgt een nieuwe asfaltlaag.

Tijdens de werken is op het traject Peetersstraat - Mariëndaalstraat geen doorgaand verkeer mogelijk. De invoering van een dubbele rijrichting in de Wolvenstraat maakt een vlotte doorstroming mogelijk.


Fase 1:

Nicolas Welterstraat + Mariëndaalstraat (tussen Sint-Annastraat en loskade Delhaize) + Mariëndaalplaats (van 06/02/2016 tot 28/04/2017)

Fase 2:

Mariëndaalstraat (tussen loskade Delhaize en Sint-Janstraat) + Peetersstraat (van 02/05/2017 tot 08/09/2017)

Deze planning is uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden en mogelijke onvoorziene omstandigheden.