Bij de start van het nieuwe schooljaar opende de nieuwe stedelijke Freinetmiddenschool en de vernieuwde Basisschool De Letterdoos.

De nieuwe stedelijke Freinetmiddenschool, die tot op heden nog geen naam heeft, is een fusie van de eerste graad van de VIP-school (TSO, BSO) en Freinetatheneum De Wingerd (ASO). Leerlingen van het ASO en TSO starten er samen met een identiek lesaanbod. Ze delen het gebouw en de speelplaats met de leerlingen van het BSO en houden samen projectweken. Vanaf de tweede graad stromen de leerlingen door naar de andere scholen. “Het weghalen van de schotten tussen ASO, TSO en BSO is een heel goede zaak. Leerlingen met verschillende interesses en talenten kunnen van elkaar veel bijleren. We proberen zo ook te voorkomen dat leerlingen in een watervalsysteem terecht komen”, zegt gemeenteraadslid Astrid De Bruycker (sp.a). 

Basisschool De Letterdoos in Oostakker startte dit schooljaar in hun vernieuwde school. Na ruim 10 jaar verdwijnen daar de containerklassen. In de plaats zijn er nieuwe moderne leslokalen, een refter en een vernieuwde turnzaal.

Er zijn nog veel projecten lopende in het onderwijs, maar we zijn op de goede weg.