Ook onze OCMW-raadsleden Leen De Wijze, Rob Lathouwers en Tom Olyslaegers leveren goed werk voor Herentals. Zij waken over de bouw van het nieuwe dienstencentrum. Dat opent in 2017 op de plaats waar vroeger het oude moederhuis Sancta Maria stond.

“In het nieuwe dienstencentrum is iedereen welkom”, zegt Leen de Wijze. “We spenderen aandacht aan verschillende doelgroepen zoals 55-plussers, personen met een beperking, nieuwkomers en mensen in armoede. Maar eigenlijk kunnen alle Herentalsenaren
hier terecht.” “Niet iedereen legt even snel contact met andere mensen,” weet Rob Lathouwers.

 “In het dienstencentrum proberen we ervoor te zorgen dat mensen met elkaar praten en zich kunnen ontplooien. Er is aandacht voor hobby’s en er zijn infosessies. Bovendien kun je er ook allerlei cursussen volgen. Wie een algemene hulpvraag heeft, kan terecht bij het infopunt voor de thuiszorgdiensten. En dat allemaal in het hart van Herentals, op één plaats die goed bereikbaar is voor iedereen.” “We openen in het dienstencentrum een sociaal restaurant waar iedereen aan een democratische prijs een warme en gezonde maaltijd kan nuttigen”, zegt Tom Olyslaegers. “Al te vaak merken we dat mensen alleen thuis zijn.

 Ze koken geen eigen potje meer of worden eenzaam. Eten hoort zeker een sociale gebeurtenis te zijn.” Herentals vergrijst. We moeten er dus voor zorgen dat we onze senioren goed omringen. En net daarom plaatst sp.a het dienstencentrum bovenaan de agenda. We willen het uitbouwen qua zorg, qua informatie, qua ontspanning. 

Samen met Eigen Haard bouwen we op dezelfde site ook nieuwe sociale woningen, specifiek voor onze oudste inwoners, zodat zij zo lang mogelijk in een aangepaste woning op eigen benen kunnen blijven staan. sp.a vergeet de senioren in onze stad zeker niet.