Welkomsdoos is samengesteld voor de nieuwe inwoners van Glabbeek. Hiermee willen de plaatselijke middenstanders de nieuwe inwoners laten kennismaken met de speciaalzaken van hun nieuwe gemeente. Ieder jaar komen er ongeveer zo’n 150 nieuwe mensen in Glabbeek wonen. Zo'n welkomsdoos bevat waardebonnen en aankoopbonnen twv 300 euro, alsook informatie, gadgets, flyers en folders van verschillende verenigingen (Jeugd, Sport, Cultuur) dit om onze nieuwe inwoners onmiddellijk een warm onthaal te geven in onze gemeente Glabbeek. Dit geschenk is dan ook direct voelbaar in de geldbeugel. De waardebonnen blijven minimum 2 jaar geldig bij onze plaatselijke middenstanders . 

Johnny Reweghs (sp.a)  schepen van Middenstand:  ik ben zeer trots op dit initiatief, dat tot verwezenlijking kwam via onze middenstandsraad. Wij hopen dat een groot aantal van de nieuwe inwoners vaste klanten worden van onze middenstanders van Glabbeek. De Glabbeekse middenstand draagt een warm hart voor zijn klanten.

Het gemeentebestuur werkt mee met de verdeling van deze welkomsdoos. Deze doos vol geschenkbonnen wordt aan iedere nieuwe inwoner (1 per gezin) meegegeven bij zijn/haar definitieve inschrijving in de bevolkingsregisters in het gemeentehuis. Voor meer informatie omtrent deze welkomsdoos, kan u terecht op het nummer 016/772929 (Gemeentehuis) of Schepen Johnny Reweghs bevoegd Middenstand 0475/263830.