Dit jaar bracht OCMW Gent armoede onder de aandacht met het thema "Armoede kruipt onder de huid. Sluit armoede uit!”. OCMW-raadslid Pascal Verbeke (sp.a): “Een initiatief dat jammer genoeg nodig is en blijft! Dit moet voortdurend onder de aandacht gebracht worden. Veel Gentenaars leven vandaag in armoede … tussen deze vele Gentenaars ook kinderen.”

In de week voorafgaand aan 17 oktober – de werelddag van verzet tegen armoede – doken op verschillende plaatsen in Gent pop-up tattooshops op waar een tattoo sticker kon geplaatst worden met de boodschap "Sluit armoede uit", vult OCMW-voorzitter Rudy Coddens (sp.a) aan. Dit was bijvoorbeeld zo op 14 oktober in de Ghelamco Arena en één dag later op het Film Fest Gent.

De organisatie van de verzetsdag werd voor de vijfde keer door het OCMW van Gent opgenomen en dit opnieuw in nauwe samenwerking met het brede werkveld en verschillende Gentse organisaties en verenigingen die zich inzetten tegen armoede, zoals Stad Gent, vzw Kras, Beweging voor Mensen met Laag Inkomen en Kinderen, vzw Sivi,  Samenlevingsopbouw Gent vzw, De Zuidpoort, vzw Jong, In-Gent vzw, vzw De Sloep, ABVV Oost-Vlaanderen, ACV Oost-Vlaanderen, CAW Oost-Vlaanderen, Gent Homeless Blue White, Filmfest Gent, Welzijnszorg, en andere.  Een goed en mooi initiatief, vindt ook de sp.a-fractie.

De editie van 17/10/2017 werd ondertussen geëvalueerd. De campagne werd door mensen in armoede en de partners geslaagd bevonden.