Een van de drukste fietsassen in Leuven-centrum, de Blijde Inkomststraat, krijgt een nieuw fietspad van twee meter breed. “Dagelijks rijden er bijna 3.000 fietsers”, zegt schepen van openbare werken Dirk Robbeets.  De werken aan de straat starten maandag 23 april en duren tot en met 8 mei.

“Deze ingreep past binnen het fietsbeleidsplan, waar we de ambitie uitspraken om een aantrekkelijk en comfortabel fietsroutenetwerk uit te bouwen”, zegt Robbeets. “Veel schoolgaande jongeren fietsen via de Blijde Inkomststraat naar hun school in het centrum. Een breder fietspad op die drukke fietsroute zal voor meer comfort en veiligheid zorgen.”

De werken zullen twee weken in beslag nemen. “Naast een breder fietspad, vernieuwen we ook de  rijbaan,” zegt Robbeets. De aannemer zal het asfalt afschrapen, de putten op gelijke hoogte brengen en nieuw asfalt aanbrengen. “Het is onmogelijk om die werken uit te voeren zonder het verkeer om te leiden. Daarom werkt de aannemer in twee fases en blijft de hinder zo beperkt mogelijk.”

Fase 1: van 23 tot en met 27 april 2018 - tussen Ravenstraat en Burgemeestersstraat (ook kruispunt met Burgemeestersstraat)

  • Auto's en fietsers volgen een omleiding langs de Burgemeestersstraat, de Bogaardenstraat en de Ravenstraat. 
  • Het kruispunt van de Blijde-Inkomststraat met de Burgemeestersstraat blijft open voor verkeer.
  • In de Maria-Theresiastraat is het deel tussen de Bogaardenstraat en de Tiensestraat tijdelijk tweerichtingsverkeer. Daardoor blijft plaatselijk verkeer mogelijk.
  • Het kruispunt van de Blijde-Inkomststraat met de Maria-Theresiastraat wordt afgesloten. 

Fase 2: van 2 tot en met 8 mei 2018 - tussen Burgemeestersstraat en Tiensepoort

  • Auto's en fietsers volgen een omleiding langs de Tiensevest, de Dagobertstraat en de Burgemeestersstraat.
  • Het kruispunt van de Blijde-Inkomststraat met de Burgemeestersstraat blijft open voor verkeer.