Na de Kerstvakantie starten behoorlijk ingrijpende wegenwerken op en rond de Martelarenlaan in Kessel-Lo. De Spoordijk, de nieuwe weg voor doorgaand verkeer langs de sporen, wordt aangesloten op de Tiensesteenweg en de Koning Albertlaan.

De omgeving van de Martelarenlaan zal er over enkele maanden helemaal anders uitzien. Het doorgaand autoverkeer verhuist van de Martelarenlaan naar de Spoordijk, een gloednieuwe weg langs de sporen. “Het doorgaand verkeer zal veel vlotter verlopen. En zo kunnen we van de Martelarenlaan een comfortabele, veilige fietsstraat maken voor voetgangers en fietsers, waar enkel nog lokaal autoverkeer mag komen”, zegt schepen van Openbare Werken Dirk Robbeets. “Tussen de Spoordijk en de Martelarenlaan leggen we het nieuwe park Belle Vue aan, als een aangename groene buffer voor de buurt.”

De aanleg van de nieuwe Spoordijk en de aansluiting ervan op de Martelarenlaan en de Koning Albertlaan zullen voor ingrijpende werken en werven zorgen. Ook ondergronds worden de nutsvoorzieningen vernieuwd. “En helaas zal dat hinder veroorzaken”, zegt Robbeets. “Al willen we die hinder zo veel mogelijk beperken en er samen met de aannemer voor te zorgen dat de werken vlot verlopen.”

Zowel voor auto’s als voor voetgangers en fietsers zal de verkeerssituatie tijdens de verschillende fases veranderen. Specifieke signalisatie begeleiden iedereen door de steeds veranderende werven. “De werken verlopen in verschillende fases. Zo kunnen we er voor zorgen dat doorgaand verkeer het grootste deel van de tijd mogelijk blijft”, aldus Robbeets.

Eens de Spoordijk aangelegd is en de aansluiting met de Tiensesteenweg, Koning Albertlaan en Martelarenlaan gemaakt is, kunnen de werken aan het nieuwe Park Belle Vue beginnen. De inrichting van het park is samen met de buurtbewoners bepaald. Aan de kant van de Pieter Nollekensstraat komen een speeltuin, een hondenloopweide en een buurtplein. Midden in het park komt een sportplein. Aan het einde van het park, tegen de Tiensesteenweg, bouwt men momenteel aan studentenresidentie Tivoli.