Op het vlak van tarieven pleit hij voor een prijs van 1,25 euro per kind. Dat heeft hij geantwoord op een schriftelijke vraag van Vlaams parlementslid Tine Soens (sp.a) Tegen eind mei zou er volgens Weyts meer duidelijkheid moeten zijn. 

Jeugdverenigingendie vervoer willen regelen naar hun kampplaats kunnen bij De Lijn aankloppenvoor 'speciaal vervoer'. Op die manier kunnen verenigingen een bus reserverendie de kinderen ophaalt en afzet op een afgesproken plaats. Dereserveringstermijn en de kostprijs varieert wel van provincie tot provincie.Zo kan de reserveringstermijn gaan van een week tot een maand vooraf.

Vlaamsminister van Mobiliteit Ben Weyts liet eerder al verstaan dat hij de prijzen enprocedures wil uniformiseren. "Ik wil komen tot vaste afspraken en vastetarieven. Ik stel bijvoorbeeld voor om de prijs van een groepsbiljet tehanteren en dat bedraagt op dit ogenblik 1,25 euro per kind", aldus Weyts.Een volgende stap komt er tegen eind mei. Tegen dan verwacht de N-VA-minister"een duidelijk overzicht van De Lijn en dan zullen we de timing en actiesbeoordelen".

Een kamp is voor veel jeugdverenigingen het hoogtepunt van het jaar. Op dat moment moeten ze daar volop kunnen van genieten, in plaats van zich zorgen te maken over het vervoer ernaartoe.

Sp.a-parlementslid Tine Soens reageert tevreden: "Vandaag is het voor jeugdbewegingen niet altijd evident om vervoer naar hun kamp te organiseren. Ofwel is het heel duur,ofwel verdwalen ze in een kluwen aan regeltjes en procedures. Ik ben heel blij dat de minister zich - uitgerekend in de week van de vrijwilliger - bereid toont om na te gaan hoe hij het leven voor die duizenden jongeren iets eenvoudiger kan maken. Een kamp is voor veel jeugdverenigingen het hoogtepunt van het jaar. Op dat moment moeten ze daar volop kunnen van genieten, in plaats van zich zorgen te maken over het vervoer ernaartoe."

Bron: Belga