Ik ben Mich De Winter, een jonge vader van 33 jaar, Leuvenaar en sinds enkele jaren geëngageerd sp.a -er.  Vooral de nabijheid en de kleinschaligheid van de lokale politiek spreken mij aan. 

Naast gemeenteraadslid ben ik medewerker op de studiedienst van sp.a. Ik ben bevoegd voor de thema’s onderwijs, jeugd en cultuur. Deze thema’s zijn me op lijf geschreven. 

In Leuven wil ik meeschrijven aan een beleid dat "de kracht van het kleine" centraal stelt. Er werd de afgelopen jaren veel moois gerealiseerd in Leuven. Nu is het tijd om een volgende stap te zetten: mensen verbinden en van Leuven nog meer een leefstad te maken! 

De leukste plek voor mij in Leuven is Café Den Engel, een echt Leuvens café met een schitterend zicht op de Grote Markt en het stadhuis. Ik hou van het alledaagse en de mix van bijzondere mensen. 

Ik ben gepassioneerd door het opzetten van samenwerkingsverbanden, om op die manier mensen en organisaties hun plannen te helpen realiseren. 

Ik doe aan politiek omdat het - voor mij althans - onvermijdelijk is. Ik geloof dat politiek in dienst staat van mensen. Ik ben altijd al bezig geweest met mensen en jongeren. En dat is waar het voor mij om draait: mensen (ver)binden!