Marc Schepers is kandidaat Burgemeester in Hasselt voor sp.a Groen. Maar wie is Marc Schepers nu precies?

Marc als Hasselaar

 • Volledige naam: Marc Schepers
 • Leeftijd: 46 jaar
 • Woonplaats ( wijk): Kuringen-Hei
 • Afkomstig van: Ik ben opgegroeid in een eenvoudig gezin in Helchteren. Ik heb een 5 jaar jongere broer. Ondanks het feit dat mijn ouders soms wel eens moesten ploeteren, had ik er een fijne onbezorgde jeugd.
 • Gezinssituatie (getrouwd, kinderen, hondje…): samenwonend met Hilje, 2 kinderen (zoon 8j en dochter 10j), 1 hondje (Luna) en 1 wit konijn (Snoozy)
 • Hobby’s: joggen, film, reizen
 • Ken je van? Het Citydepot
 • Als mensen je op cafe tegenkomen mogen ze je altijd trakteren op …. Een Gin Tonic, Duvel, … of een gewoon pintje.
 • Favoriete quote: Just Do It - gewoon doen! Veel te vaak blijven mensen plakken achter allerlei “ja maar’s” en kiezen dan maar de veilige piste. Heb je ergens passie voor, dan zal die passie je altijd succes brengen! Follow your passion!
 • Mooiste plekje in Hasselt: er zijn heel veel mooie plekjes in Hasselt. In het centrum hier en daar verborgen in steegjes of doorsteekjes. Maar ook buiten het centrum. Ik woon vlakbij de Platwijers en geniet daar elke dag van de vele mooie uitzichten.
 • Favoriete restaurant: heb er meerdere, maar laat ik nu even I Famosi noemen. Achter het stadhuis in Hasselt. Authentiek Italiaans. Zeker eens langsgaan!
 • Favoriete vakantiebestemming: Frankrijk – alle hoekjes
 • Favoriete boek: Sapiens – Yuval Noah Harari / biografie Steve Jobs – Walter Isaacson
 • Beste zanger/zangeres/band: ik volg U2 al jaren. Ik heb iets met muziek die Ierse roots heeft. Sinéad O’Connor – The Lion & The Cobra vind ik fantastisch. Underworld leerde ik als student kennen en heb ik intussen vele malen live gezien. Ideaal om stoom op af te laten. Maar ik hou evenzeer van Oscar and the Wolf, Portishead, Massive Attack of Radiohead.
 • Jouw absolute meezinger: Fade Out - Radiohead

Marc als politicus
Als ondernemer maakte je een opmerkelijke overstap naar de politiek. Vanwaar deze keuze?  Ik word gedreven door een groot maatschappelijk engagement. Dat is altijd zo geweest. Ook in het ondernemerschap maakte ik keuzes waardoor mijn bedrijf een toegevoegde waarde betekende voor de maatschappij. Ik stap ook niet zomaar in de politiek. Ik stap in de Hasseltse politiek in een rood-groen kartel. Dat sluit perfect aan. Ik wil in een stad (blijven) wonen waar het DNA van het sociaal en ecologisch denken de bovenhand heeft op de verzuring en de verrechtsing. Ik voel een enorme drang om hierbij te helpen!

Waarom koos je voor de lijst Rood Groen voor Hasselt?

Het sociaal denken en voelen heb ik met de paplepel meegekregen. Ik wil dingen doen waardoor alle mensen het goed hebben. Dat is voor mij een natuurlijke reflex. Bij uitstek vind je dat terug bij de s.pa. Maar ook het ecologisch gedachtengoed draag ik hoog in het vaandel. Ik geloof dat echte duurzaamheid de sleutel is tot een nieuwe maatschappij met nieuwe evenwichten waarin de economie niet eindeloos groeit op de kap van mensen en ons milieu, maar waarin modern ondernemerschap gaat voor maatschappelijke toegevoegde waarde. De mens en natuur mogen terug centraal komen te staan.


Wat is je ambitie?
Uitdrukkelijk, samen echt het verschil maken!

Wat maakt jou anders dan de “reeds bestaande” politici?

Ik ben geen traditionele politicus. Sinds kort doe ik aan politiek. Maar ik benader dat vanuit mijn specifieke, sociale en professionele ervaring.

Ik heb daarbij geen angst om het roer volledig om te gooien, dingen anders te doen… ik denk gewoon anders, minimaal gehinderd door enige ‘politieke’ remming.

Als alles mogelijk zou zijn, wat is dan je wildste droom voor Hasselt?

Ik wil van Hasselt in de eerste plaats een warme stad maken. Een stad is geen hoop stenen. De mensen maken de stad. Alles wat je doet als politicus moet daarom in het teken staan van de Hasselaar. Mensen moeten elkaar terug kunnen ontmoeten op straat, verbinden. Mensen hebben het recht om comfortabel te wonen, kinderen en kleinkinderen om blij op pleinen en grasvelden te spelen, de jeugd om er zijn plek en vertier te vinden en senioren om er zo lang mogelijk op eigen kracht zonder zorgen te genieten. Het moet proper zijn, we moeten er schone lucht inademen en we kunnen overal veilig en comfortabel geraken. Hasselt is een voorbeeldstad. Ook op vlak van ondernemerschap. Duurzaam, bruisend in de binnenstad, veel leven….


Ben je benieuwd naar wat Marc samen met het team van Rood Groen voor Hasselt zoal in petto heeft? Voeg hem zeker toe als vriend - https://www.facebook.com/marc.schepers

Volg zijn pagina – https://www.facebook.com/Marc-Schepers-125951601526591/

En die van Rood Groen voor Hasselt - https://www.facebook.com/RoodGroenvoorHasselt/