Op zaterdag 24 februari komt de koers terug thuis in Vlaanderen. Resul Tapmaz schiet de Omloop Het Nieuwsblad op gang, en daarmee ook het internationale wielerseizoen op Europese bodem.

 De 73e editie van de Omloop Het Nieuwsblad, de tweede als UCI WorldTour-klassieker heeft een vernieuwd parcours met de start in het wielerhart van Gent en aankomst in Meerbeke. ’t Kuipke in Gent wordt omgetoverd tot een sfeervolle wielertempel om zo de koers op een gepaste manier opnieuw te verwelkomen op Europese bodem. 

Het wielerjaar feestelijk inzetten doen we met Bal Pedal, een wielerfuif in 't Kuipke op donderdag. Na een uiterst succesvolle eerste editie vorig jaar, zijn alle wielerfans ook dit jaar op zaterdag welkom in ’t Kuipke voor de blijde intrede van de renners in Vlaanderen. 

En niet enkel de renners ondergaan een traditiegetrouwe eerste schouwing in de Vlaamse wielertempel bij uitstek, ook de rensters tonen zich ’s ochtends een eerste keer aan het grote publiek. De 25 damesploegen zullen namelijk net als de 25 mannelijke teams voorgesteld worden op het grote podium in ’t Kuipke.

Zowel de startpresentatie in ’t Kuipke als toegang tot het rennersdorp in de Floraliënhal, waar de bussen met de gladiatoren zullen toekomen, is vrij toegankelijk voor alle wielerfans. Het rennersdorp van de vrouwenteams is voorzien op de Hofbouwlaan en de Ledeganckstraat

Sportschepen Resul Tapmaz is blij dat de stad Gent en de Omloop elkaar opnieuw kunnen versterken. 'De Omloop Het Nieuwsblad, dat betekent koers van het allerhoogste niveau in onze achtertuin. 24 februari zijn de ogen van wielerliefhebbers van over de hele wereld gericht op Gent voor de start van het wielerseizoen op Europese bodem. De opening van het klassieke wielervoorjaar is steeds een blij weerzien van wieleramateurs, -kenners en renners. Dit jaar is de Omloop Het Nieuwsblad nog sterker omkadert met activiteiten.'

Voor wie het na deze wielerhoogdag zelf voelt kriebelen om op de fiets te kruipen, is er zondag 25 februari de jaarlijkse Omloop Het Nieuwsblad Cyclo.