Op onze nieuwjaarsreceptie lanceerden we een oproep: wie verdient de Dentergemse Duim? 10 inzendingen later, hebben we een shortlist van 4 supergenomineerden. Nu mag jij mee beslissen!


Stemmen kan vanaf nu! Dentergemse Duim 2018


De uiteindelijke 4 finalisten zijn:

 • Beritos (Gilbert Vangampelaere)
  Bezieler van Koester Kunst, maakt en verkoopt kunstwerken waarvan de opbrengsten gaan naar goede doelen zoals het kinderkanderfond & de Cliniclowns.
 • Annie Verschuere
  breit sjaals ten voordele van kinderkankerfonds. Annie verloor zelf 2 kinderen aan kanker en zet zich daarom onbaatzuchtig in voor dit goede doel.
 • Jeanette Destoop
  zet zich vanuit haar geloof in voor de "vierde wereld", dit zijn mensen die achtergesteld zijn en weinig bezitten. Al haar hele leven verzamelt Jeanette kledij, meubilair en ander spullen in om die te geven aan zij die het nodig hebben en veelal in verdoken armoede leven.
 • Marc Marijse & Josianne Saelens
  vrijwillig medewerkers sedert 1986 in het Rusthuis te Wakken. Op hun takenpakket:  cafetaria-dienst; uitstapjes met de bewoners; versiering en decoratie cafetaria, dagelijks kranten- en postbedeling bij de bewoners; helpen met klusjes technische dienst, ...

Andere genomineerden waren: vzw Sociale Dierenhulp, Lucien Carton, Jean-Marie Malfait, mantelzorger Bea, de oversteekhulpen van Mikado Oeselgem en Julius Verhack.


Omdat iedereen het verdient om eens in de picture staan en in de bloemtjes gezet te worden nodigen we alle genomineerden en finalisten uit op de prijsuitreiking op vrijdag 4 mei (om 20h) in zaal Pax in Markegem


Breng uw stem uit! Dentergemse Duim 2018