Vandaag 19 februari weten we wie de laatste Vlaams-Brabantse sportfiguur wordt.

Adres: CC ’t Bolwerk, Bolwerkstraat 17 in Vilvoorde

Het publiek kon de afgelopen weken kiezen tussen wielrenner Jasper Stuyven, tennisster Alison Van Uytvanck en langebaanschaatser Bart Swings.

‘Het doek is gevallen’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor sport. ‘De Vlaams-Brabanders hebben hun sportfiguur gekozen uit wielrenner Jasper Stuyven, tennisster Alison Van Uytvanck en langebaanschaatser Bart Swings. Wie de trofee van sportfiguur van 2015 uiteindelijk zal krijgen, maken we tijdens de provinciale sportavond bekend’.

Topsporters zijn voorbeeld

‘Vlaams-Brabant telt heel wat sportvedetten die professioneel met hun sport bezig zijn en zo een voorbeeld zijn voor vele anderen’, zegt gedeputeerde Marc Florquin.

Centrale gast op het Sportgala is Sven Nys. Hij krijgt een lifetime achievement award, een unieke prijs voor zijn hele carrière. Die prijs werd speciaal gemaakt voor hem door Ateljee Wezemaal, één van de sociale economie initiatieven die gesteund worden door de provincie Vlaams-Brabant..

Ook de G-sport krijgt aandacht. Zo wordt David Delespesse, de bladerunner uit Dworp, gehuldigd voor zijn Belgische records. Hij wordt in de bloemen gezet door Marieke Vervoort.

Laatste provinciale sportavond

De provinciale sportavond  is meteen ook de laatste. Vanaf 1 januari 2017 worden alle sportieve activiteiten overgenomen door Vlaanderen.

Dit sportgala van de provincie werd een eerste keer georganiseerd in 1993. Toen werd wielrenner Dirk De Wolf tot ‘Sportfiguur van Vlaams-Brabant’ verkozen. Daarna volgden nog grote namen zoals William Van Dijck, Kim Gevaert, Sven Nys, Niels Albert en Marieke Vervoort.

Meer info: www.vlaamsbrabant.be/sportfiguur2015